Sociaal Kapitaal

"Er zijn meer manieren om diensten te waarderen dan de gebruikelijke. Geld is maar een middel."

Werkelijke waarde zit niet in je portemonnaie 

Wil je een workshop volgen of heb je behoefte aan individuele ondersteuning en wil iets terug geven in een vorm die past bij jouw kwaliteiten in plaats van de dikte van je portomonnaie? Dat kan! Betaal met sociaal kapitaal. Het is duurzaam, het is inspirerend, en vooral, het is overal aanwezig en je hebt er altijd toegang toe.

Omdat ik geloof dat alles in deze wereld er al is, omarm ik het principe van sociaal kapitaal (en pay it forward ). Samen hebben we de kennis en mogelijkheden die nodig zijn om oplossingen te bieden voor alle vraagstukken. Het probleem is dat we soms

a) te weinig delen om welke reden dan ook en

b) áls je deelt, niet iedereen die het nodig heeft toegang heeft tot wat je deelt!

Hoe?

Je vraagt je waarschijnlijk af ‘Hoe dan?!’ Nou, heel simpel. Voor sommige events mag je achteraf geven wat je het waard vond. Vond je het niks waard? Dan geef je niks. Maar werd je er blij of beter van? Betaal dan met het type kapitaal dat je tot je beschikking hebt. 

Kan ik dan niet meer met geld betalen?

Natuurlijk kun je betalen met geld, maar je kunt ook betalen met talent, contacten of inspiratie. Bijvoorbeeld SEOadvies, webdesign, een helpende netwerk introductie, een doorverwijzing of misschien heb je de allerleukste hond waar ik mijn hart aan op kan halen? Verras me! 

Ideeën over inspirerende en vernieuwde projecten met kwaliteit en impact zijn altijd welkom. Je kunt ook bijdragen met mond-tot-mond reclame als je blij werd van een workshop of begeleiding en vooral natuurlijk door het geleerde in praktijk te brengen.

#spreadthemessage #sharethelove #suspendedcoffee #hangingcoffee #payitforward #suspendedcare #socialcapital #sociaalkapitaal

Schuiven naar boven