pay it forward

"Laat het stromen :-)"

Je kent vast het principe wel van de Suspended Coffee:

Het is het belangeloos vooruit betalen van een kop koffie voor iemand anders die het nodig heeft maar het niet kan betalen. Je weet niet precies wíe van die koffie gaat genieten, maar wel dát iemand er blij van wordt (zie optie 3 onderaan deze pagina). Binnen mijn onderneming hanteer ik dit principe ook. Daarom geef ik soms iets weg; een workshop, een sessie, een knuffel, houd ik een inzamelingsactie, etc.

Omdat ik geloof dat alles in deze wereld al aanwezig is, omarm ik het principe van pay it forward (en sociaal kapitaal). Samen hebben we de kennis en mogelijkheden die nodig zijn om oplossingen te bieden voor alle vraagstukken. Het probleem is dat we soms

a) te weinig delen om welke reden dan ook en

b) áls je deelt, niet iedereen die het nodig heeft toegang heeft tot wat je deelt!

Doe ook mee!

Als je het tof vind om je aan te sluiten en je weet nog niet hoe; laat het me weten! Wil je iets terug geven anders dan geld? Misschien is het project sociaal kapitaal dan een toffe optie!

Waarom wil je hier aan bij dragen?
  1. Omdat je er blij van wordt. *
  2. Omdat je investeert in de wereld. **
  3. Omdat jouw wieg ook ergens anders had kunnen staan. ***

*Als je aan de hemelpoort staat om de balans op te maken, vraagt de engel je vast niet naar het type auto dat je rijdt, maar naar de dingen waar je blij werd.

**Wat je geeft, zie je op onverwachte manieren terug in je leven. 

***Niet iedereen komt uit een stabiel gezin, is veilig of krijgt kansen in het leven. Toegang tot de juiste zorg is vaak een kwestie van toeval. Geef het toeval een zetje!

Hoe kun jij het pay-it-forward principe ondersteunen en uitdragen?

OPTIE 1) Breng de waardevolle inzichten die je op hebt gedaan tijdens een pay-it-forward event in de praktijk. Ook daarmee vermooi je de wereld!

OPTIE 2) Jij, als particulier of bedrijf, kunt er voor kiezen om, net als ik, ook af en toe iets weg te geven. Zo kunnen ook andere cliënten of professionals laagdrempelig profiteren en maken we de wereld steeds een beetje leuker. Laat het me weten zodat ik je initiatief kan promoten!

OPTIE 3) Ik word, net als jij wellicht, vaak benaderd door en voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar die de middelen daartoe missen. Mijn klanten of cliënten kunnen er voor kiezen om iets extra’s te geven over een workshop prijs of individuele sessie. Dit stop ik in het pay-it-forward-potje en zo stel jij een ander in de gelegenheid de begeleiding te krijgen die hij of zij nodig heeft en verdient. Dit gebaar is uiteraard altijd vrijblijvend!

Ben jij zelf iemand die ondersteuning nodig heeft? Neem contact met me op voor de mogelijkheden. Er is altijd wel iemand die het potje aan wil vullen mocht dat nodig zijn.

 

 

 

#spreadthemessage #sharethelove #suspendedcoffee #hangingcoffee #payitforward #suspendedcare 

Schuiven naar boven