terugblik

webinar seksuele grensoverschrijding

Opbrengst van de training is dat de POH-GGZ(jeugd) zich bekwaam voelt seksuele grensoverschrijding aan te kaarten, uit te vragen en adequaat kan begeleiden in en adviseren over een vervolg.

Programma:

– Hoe kaart je een precair thema als seksuele grensoverschrijding aan? Hoe creëer je een open, veilige en empathische sfeer? Wat doe je met je eigen ongemak.
– Hoe bespreek je dit met de patiënt. Waar moet je rekening mee houden? Opties voor psycho-educatie.
– Welke adequate vervolgstappen zijn wenselijk/mogelijk

Wij zijn tevreden als praktijkondersteuners boeiend en gevarieerd werk hebben, goede scholing ontvangen èn als wij aan huisartsen een uitstekende dienstverlening bieden. Dat doen wij onder meer door persoonlijk contact te hebben èn houden en optimale ondersteuning te bieden aan praktijkondersteuners en huisartsen/praktijkmanagers.

reacties

Ik had de afgelopen week een meisje dat seksueel misbruikt is door vader en nu tienermoeder is. Dus ik ga hier zeker wat aan hebben.
DEELNEMER
Wat me raakte:het briefje. De ontschuldigende zinnen ga ik gebruiken en ook de metaforen.
deelnemer
Compassie voor de pleger, dat daar ook kwetsbaarheid zit, dat raakte iets, de metaforen waren fijn en handig.
DEELNEMER
Wat een ontzettend heldere en professionele scholing was het afgelopen dinsdag. Mijn dank is zeker groot!
DEELNEMER
Wat ik wat aan had? De vragen die we aangereikt hebben gekregen. Het aansluiten. Mezelf blijven door uit aan te sluiten bij wat de patiënt vertelt over seksueel grens overschrijdend gedrag en te vragen 'zou je fijn vinden als'...
DEELNEMER

impressie

Schuiven naar boven