From genderbias to genderbalance
Werk je in het onderwijs met jongeren met gedragsproblemen en heb je 1-op-1 gesprekken? Herken je seksualiteit als domein waar nog veel winst behaalt kan worden? Wil je je meer specialiseren in de benadering van positieve seksualiteit en neemt jouw werkgever ontwikkeling en professionalisering serieus? Het specialisatietraject seksualiteit is gericht op professionals werkzaam binnen het VSO/PRO/VMBO, die ruim handelingsrepertoire willen hanteren wanneer zij hun pupillen ondersteunen in een positieve seksuele ontwikkeling.
Na de training ben je in staat om met een brede blik precies datgene te zeggen en te doen om een klimaat te scheppen waarin respect, plezier en de juiste informatie centraal staan. De kennis die je hier op doet, blijft de rest van je loopbaan relevant.
Als je een leerling begeleider bent in het VSO of PRO, zul je herkennen dat je leerlingen populatie heel divers is. Maar 1 ding hebben hebben je leerlingen gemeen: ze zitten volop in hun seksuele ontwikkeling. Dit gaat niet altijd vanzelfsprekend goed. Bij een gezonde seksuele ontwikkeling past geen seksuele grensoverschrijding. Niet als slachtoffer, maar ook niet als pleger! Leerlingen met een specifieke begeleidingsbehoefte zijn gebaad bij de aanwezigheid van specialistische kennis of de aanwezigheid van meer begeleiding. Wil je recht doen aan je doelgroep zul je maatgericht moeten aanbieden, ook als het gaat om een positieve seksuele ontwikkeling. Doe een training die je nergens anders vindt.
Binnen de training is er ruimte voor maatwerk. Niet alleen tijdens casuïstiek en supervisie momenten, ook daar buiten.
Als deelnemer breng je na elke les een nieuwe interventie in de praktijk. Je scherpt je instrument aan door in de volgende les te reflecteren.
Het traject wordt afgesloten met een eindtoets.
Oud cursist Renske aan het woord over wat de opleiding haar opleverde:
Oud cursist Renske aan het woord over het verrassende effect op jongens uit de klas.
Oud cursist Renske aan het woord over hoe zij uitbuiting (loverboys) kon voorkomen.
Deze bijscholing kan bekostigd worden vanuit het IKB (Individueel Keuze Budget) dat gereserveerd is voor elke werknemer vanuit de CAO. Heeft uw school het vignet De Gezonde School? Dan kan de training volledig hieruit bekostigd worden. Elke school kan aanspraak maken op de €5000 om gezonde relatie en seksualiteit binnen de school te bevorderen. Kan uw school dienst doen als gastlocatie of wilt u meerdere docenten scholen? Vraag dan een gesprek aan.
Hieronder staan de data en locaties van de komende trainingsdagen. Let op ! Open deze op je desktop om deze te kunnen bekijken.