coaching en therapie

afhankelijkheidsrelaties

relatieverwonding

 Iedereen heeft het recht zich als soeverein en autonoom mens te kunnen ontwikkelen. Los van de ander, los van religie, los van cultuur, los van het verleden.

prostitutie

Soms is de grens tussen vrije wil en dwang helder, maar heel vaak ook niet. Er is alle ruimte om uit de verwarring te komen.

AFHANKELIJKHEIDSRELATIES​

Van de totale Nederlandse bevolking tussen de 18 en 70 jaar, is 45 procent ooit slachtoffer geweest van enige vorm van fysiek, seksueel of psychisch geweld in huiselijke kring*. Sabine Meulenbeld heeft ruime ervaring in het begeleiden van mannen en vrouwen in hun verwerking van onveilige situaties ongeacht cultuur, religie of gender. 

Ook een ongeval, een inbraak of getuige zijn van een onveilige situatie kan de hersenen ontregelen. Een gezond mens functioneert als geïntegreerd geheel. We zijn allen met deze verbinding geboren, we kunnen er ook weer naar terug. Maatwerktrajecten zijn binnen WMO mogelijk. 

relatieverwonding

Soms is geweld zichtbaar, soms ook niet. Als iemand een extreem emotioneel of psychisch beroep op je doet is dat voor de buitenwereld vaak niet direct herkenbaar. Vooral ook omdat we de relatie uit loyaliteit, schaamte of onmacht beschermen. Dit gegeven alleen al maakt dat je dan in je overlevingsstand gaat. En als het gestopt is, hoe ontsnap je nou echt en hoe zorg je dat je niet meer in dezelfde val trapt?

Ingesleten oude patronen herhalen zich in een nieuw jasje. Iedereen heeft het recht zich als soeverein en autonoom mens te kunnen ontwikkelen. Los van de ander, los van religie, los van cultuur, los van het verleden. Tijd voor een make-over. 

prostitutie

Misschien dacht je dat het nodig was om je relatie te redden. Misschien wilde je een geweldsincident voorkomen. Misschien ging het geleidelijk en werd je op een bepaald punt wakker of misschien zat je er juist in voor je er erg in had. Hoe dan ook, je weet dat het tijd is sekswerk achter je te laten of de herinneringen aan die tijd te verwerken. Binnenlandse mensenhandel komt vaker voor dan je denkt. Je bent niet alleen.

In mijn praktijk is er geen ruimte voor oordeel op sekswerk, op klanten, op keuzes. Hier is vooral weer ruimte voor jou, waar je staat, hoe je daar bent gekomen een wat je nodig hebt om daar te komen waar je heen wilt. Durf weer te dromen.

Bronnen:

*https://www.blijfgroep.nl/kennis-delen/feiten-en-cijfers

**https://www.projectspeaknow.nl/cijfersenfeiten/

Het geheim van vooruitkomen in het leven is;
beginnen te lopen

Marc Twain

Schuiven naar boven