#SexEdLab voor professionals seksuele vorming

"Seks is met genegenheid gedeeld genot onder gelijken." Ellen Laan

#SexEdLab

Het #SexEdLab (sex educator laboratory) is in de eerste plaats een ruimte waar professionals samen komen om werkvormen voor seksuele vorming te delen. Het doel is om kennis over interventies gericht op positieve seksualiteit op te doen, te verdiepen, uit te breiden en door te geven.

Geef je (af en toe) lessen seksuele vorming aan jongeren? Of ga je graag het gesprek aan en wil je je verder bekwamen? Dan mag je de bijeenkomsten van #SexEdLab niet missen want vanaf januari gaat het dak er af! Je kunt op twee manieren mee doen en bijdragen: 

1 RUIMTE VOOR ONTWIKKELING

Je kunt als deelnemer mee doen in ‘de klas’. Je bent dan automatisch onderdeel van de #SeksEdLab denktank. Vanuit de denktank doe je kennis en ervaring op over nieuwe en bestaande werkvormen gericht op positieve seksualiteit, deel je je feedback en ideeën. En passant leg je contacten en versterk je je netwerk

2 PODIUM

#SexEdLab biedt een podium voor jou als SexEd professional om je favoriete seksuele vormingstool te delen met gelijkgestemde, bevlogen professionals uit het veld. Wanneer je als trainer een bijdrage verzorgt doe je dat om anderen te inspireren, om bekendheid te genereren, om het ontwerp van je nieuwe interventie te testen of om feedback te vragen. Je komt dan als trainer van de maand een demo doen. Tijd om jouw vakmensschap in de kijker te zetten! Jeukende handen? 

ATELIER

#SexEdLab dient dus als een soort atelier en proeftuin. Hier kun je je vakmenschap verdiepen en uit breiden. Interventies die hun effectiviteit al hebben bewezen zijn welkom, maar ook interventies waar je over twijfelt en die nog gepolijst moeten worden.

VUUR!

Hoe dan ook, we willen van de vonk die ontstaat bij interventies gericht op positieve seksualiteit een vuurtje maken! Een lopend vuurtje, om positieve seksualiteit onder jongeren (en volwassenen) te bevorderen. 

TOEGANKELIJKHEID

Een van de problemen waar kennis over seksuele vorming mee kampt is dat innovatieve interventies niet vanzelfsprekend toegankelijk zijn voor de groep die het verschil kan maken. Om de hoogst mogelijke toegankelijkheid te bevorderen streven we naar gratis bijeenkomsten. We vragen een bijdrage van 10 euro voor koffie, thee, de borrel en huur van zaal/materiaal etc. Mocht dat een probleem voor je zijn, laat het ons vooral weten! We vinden een oplossing. Is je budget ruimer dan een tientje? Een extra donatie wordt zeer op prijs gesteld. 

INBRENG

Wil een interventie inbrengen? Dan zijn dit de dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Positieve seksualiteit – de interventie moet als intentie hebben dat zij gericht is op het bevorderen van positieve seksualiteit. 
  2. Ervarend leren – Behandel je publiek (de denktank) als doelgroep. Dus vertel niet óver je interventie, maar laat het publiek ervaren.
  3. Duur – De interventie duurt maximaal een uur, de nabespreking (indien van toepassing) maximaal en half uur. Kom je niet uit met die tijd? Laat het ons weten!
  4. Failure is an option – Net als bij echte seks, lopen dingen soms niet optimaal. Dat is ok en heel leerzaam! Let’s have fun!

WANNEER? 

De laatste vrijdag van de maand in 2021

WAAR?

in het midden van het land

TIJD?

Van 15:00 tot 18:00

Waarom is deze workshop gratis? Lees hier meer over het principe van pay-it-forward.

 

Wil je op de hoogte blijven? Klik hier.

@Sex.Ed.Lab goes clubhouse! Volg ons op instagram en kom naar het evenement met alles over mannelijkheid met special guest seksuoloog Wim Slabbinck.

Datum:

maandag 24-5-2021

Tijd: 

19:00 – 20:00

Programma:

Deze bijeenkomst, mogelijk gemaakt door  Emancipator, praten we over de wereld van echte mannen.

Plek:

Clubhouse!