Rapport nationaal rapporteur mensenhandel

Oud Nationaal Rapporteur Mensenhandel , Corinne Dettmeijer schatte dat op een school van 1000 leerlingen, 2 a 3 meiden slachtoffer worden van loverboys. Download hier het volledige rapport. Of hier een kort samenvattend artikel van RTL.

Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, maakt zich hierover ernstige zorgen. “Het zicht op de groep minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting is ontzettend beperkt.”

Bolhaar vervolgt: “Het gaat hier om een groot aantal kinderen en jongeren van wie de persoonlijke integriteit ernstig wordt aangetast. Dit heeft vaak ernstige en langdurige gevolgen voor de toekomst van deze jongeren, met alle mogelijke maatschappelijke gevolgen van dien.”

De cijfers over het aantal meldingen staan in de Slachtoffermonitor mensenhandel 2015-2019 die vandaag is verschenen [BRON: CCV, lees hier het hele artikel]

bijscholing seksuele vorming

Het materiaal op deze pagina maakt onderdeel uit van het specialisatietraject seksualiteit voor zorg-, onderwijs- en welzijnsprofessionals.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven