Documentaire “niks aan de hand”

‘Hij zei altijd dat hij het deed omdat hij van me hield’

“Miranda werd als kind misbruikt door haar neef. In de documentaire Niks aan de hand, gemaakt door vriendin Heleen Minderaa, gaat zij met hem de confrontatie aan. „Ik had een band met mijn dader. Ik dacht: ik ga hem toch niet zomaar áángeven?”

Ik kom uit een fijn gezin met lieve ouders en toch gebeurde het dat ik, hun kind, onder hun neus volledig de vernieling in werd geholpen door seksueel misbruik. Duidelijke aanwijzingen waren er niet en toen er toch een vermoeden was ontkende ik. De pleger was ook onderdeel van mijn ‘veilige’ familie, dat maakte het even vertrouwd als bedreigend. Zolang we niet goed begrijpen hoe ingewikkeld het allemaal is zijn oplossingen moeilijk. Daarvoor hebben we het hele verhaal nodig, óók van de pleger. Dan is er meer kans op voorkomen en herkenning. En op het stoppen van misbruik.”

Lees hier het hele artikel.(inmiddels premium)

Ga hier naar de site van het project en bekijk de film.

#niksaandehand #documentaire #seksueelmisbruik #afhankelijkheidsrelatie #incest #verwerking #seksualiteit #psychosomatischeklachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven