Islamitisch en gay – ervaringsverhaal

De Marokkaanse Firdaus (31) is lesbisch. Iets wat niet geaccepteerd wordt in haar cultuur. Daarom houdt ze het geheim voor haar familie.

“Ik zie eruit als een ‘gewone’ Marokkaanse moslima. Ik draag een hoofddoek, ben moeder van een tweeling en gedraag me in het openbaar ingetogen en kalm. Vanbinnen voel ik me echter een vrijgevochten, lesbische moslima. In onze cultuuris het not done om over dat soort gevoelens te praten. Laat staan er iets mee te doen.”

Haar ouders waren best modern. “Ik hoefde van hen bijvoorbeeld geen hoofddoek te dragen. Bovendien stond mijn vader erop dat ik later zou studeren. Maar of hij van een elfjarige de mededeling ‘Ik val op vrouwen’ had gerespecteerd en geaccepteerd, betwijfel ik. Zelf begreep ik het ook niet. Hoe kon ík nu lesbisch zijn? Een Marokkaanse! Als dat nu een Nederlandse zou overkomen… Ik dacht eerst dat het iets psychisch was.

Lees hier het hele verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven